donderdag 21 juli 2011

... en weer een weekje vrij...

Zo, en weer een week vrij om alle aandacht aan de galerie te geven. Er is deze week een culturele route en dan heb je altijd extra aanloop. Ook omdat het toeristenseizoen is aangebroken. Twee maanden lang wordt de galerie door dochterlief en moederlief opengehouden op de dagen dat ik naar mijn werk moet. Maar deze week niet. Die is voor mij. Ook wil ik wat achterstallige klusjes doen. Qua weer zit het wat tegen voor de toeristen. Vooral als je naar Zeeland komt voor het strand en het regent of het is bewolkt. Aan de andere kant is het perfect weer om te fietsen, te wandelen of met de auto erop uit te gaan. En dat gebeurt dus nu. Het is gezellig druk.
 
Voorgaande jaren was ook de tuin te bezichtigen, maar dat betekent heel veel extra werk. Je moet je tuin helemaal op orde hebben (dit doen mijn ouders), er moet kunst (in mijn geval veel glas) in de tuin staan, onze hond kan dan niet loslopen (ze is erg enthousiast en ze is groot, wat kinderen afschrikt) en de tuin moet 9 dagen van 11.00 tot 17.00 uur open zijn. Dat houdt in dat er constant iemand aanwezig moet zijn.
Voor dit jaar hebben we bewust gekozen om dit niet te doen, maar de natuur gaat gewoon door. De tuin is in volle bloei. Ik heb totaal geen verstand van tuinieren en weet van misschien 3 bloemsoorten hoe ze heten. Dat neemt echter niet weg dat ik er volop van geniet.
  

 


 

 

 
En, ik weet het, ik mag het er nog niet over hebben, maar ik zie de herfst al komen. Vooral als het zo bewolkt is als vandaag en als ik de appels zie groeien. En wat komt er na de herfst... juist: Kerst. Ik vind het ook voor mezelf heel verantwoord dat ik daarom deze week met een kerst-borduurwerk ben begonnen. Ja, heel erg te verantwoorden. En zo niet... dan is het gewoon heel leuk. Ik ben nu eenmaal een kerstfanaat.
Als ik het niet vergeet, zal ik morgen wat foto's maken van mijn borduurwerk.

Katinka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten