donderdag 19 juli 2012

Juli

Ja, ja, het is héél lang geleden. Eerst heel hard werken en dan nu al aan mijn derde en laatste week van de vakantie. Ik heb niet stil gezeten. Voordat de vakantie begon was ik lekker bezig met het poppenhuis. Handgeschept papier en kaarten. Wat ik leuk vond om te maken waren de bakjes waar het schrijfwaren in getoond worden. 
 
De grijze aan de linkerkant is van karton, de rode rechts is van dun hout.

 


Ze zijn nog niet zo mooi afgewerkt, maar het begin is er. Goed doorgaan met oefenen en dan worden ze perfect. Waar ik heel veel van houd zijn naïeve schilderijen. dus ook in miniatuur.

Vorige week hadden we rommelmarkt in ons stadje. Het weer werkte leuk mee...
Nou ben ik niet iemand die veel van de zon houd, maar er zijn grenzen. Dit was niet fijn, alhoewel er altijd mensen zijn die de moed er in houden. Een vriendin kwam met een prachtige bos hortensia's uit haar tuin. Ze waren door de regen tegen de grond geslagen, maar in de vaas kwamen ze weer mooi bij.
 


En dan hebben we nu een Culturele Week in ons mooie stadje. De galerie is de hele week open, maar mede door het slechte weer komen er weinig bezoekers.
Om de dag toch nuttig door te brengen ben ik maar weer begonnen met een nieuwe quilt. Vorige week kwam een nichtje langs met een prachtige quilt gemaakt van hele vrolijke kleurtjes. Ik raakte helemaal geïnspireerd en bedacht me dat ik zoveel stofjes heb en daar niets mee doe. Ik heb een prachtige kast gekregen van mensen die gingen verhuizen naar een kleiner huis en die kast heb ik helemaal  ingericht met quiltstofjes. Gevolg is dat ik me voorgenomen heb dat ik voorlopig even niets meer koop (het is een voornemen, niet meer en minder). Uit de grotere lappen heb ik vierkantjes van 15 cm geknipt en maak er een rand langs van crèmekleurige katoen van 5 cm. 
 


Ik heb alle stofjes gespeld met als gevolg dat mijn speldenkussen leeg is en ik hulp moest inroepen van mijn reserve speldenkussen (links).
Tja, en van het een komt het ander en komt de Kerst. Voorzichtig ben ik begonnen met een zelfde quilt te maken, maar dan met mijn kerststofjes.
Voorlopig kan ik weer vooruit.

Katinka

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke blog weer katinka :)! Leuk om te lezen! Succes met je quilt. Misschien kom ik eens op quiltles, want het lijkt me toch zo leuk.....

    BeantwoordenVerwijderen